Mikrosementti asennus: Tee-Se-Itse

mikrosementti-kylphyhuone-valkoinen

Jos mikrosementti asennus on mielessä, ja mietit voiko asennuksen tehdä itse, niin vastaus on:

Kyllä, mikrosementti asennuksen voi tehdä itse.

Materiaalit ja yksityiskohtaiset ohjeet mikrosementin asennukseen saat meiltä. Olemme valtuutetettu alkuperäisen CEMHER -mikrosementin maahantuoja. Pääasentajamme Rafael on kouluttanut paljon mikrosementti asentajia. Hän osaa antaa ohjeita ja vinkkejä sekä tee-se-itse miehille, että rakennusalan ammattilaisille.

Mikrosementin asennuksessa yksi tärkeimmistä asioista joita tulee muistaa on puhtaus, sekä ohjeiden tarkka noudattaminen. Rakennuspöly, lika ja kaikenlaiset roskat ovat onnistuneen mikrosementti asennuksen pahin vihollinen. Kun seuraat tarkasti ohjeita, ja pidät pölyn ja roskat poissa alueelta, mikrosementointi ei ole vaikeaa. Prosessia voisi verrata maalaamiseen, vaikka mikrosementti nimensä perusteella viittaakin sementtiin.

Mikrosementti – asennuksen vaiheet

Mikrosementin asennus etenee yksinkertaistettuna seuraavasti:

  1. Pintojen valmistelu
  2. Mikrosementin asennus useassa kerroksessa
  3. Lakkaus ja viimeistely

Koko asennukseen kuivumisaikoineen menee tyypillisesti 5-6 päivää.

Seuraava video esittää lyhyesti mikrosementti asennuksen eri vaiheet. Videossa pääsentajamme ja asennuskouluttaja Rafael tekee erään ravintolan mikrosementointia. Lopputuloksena on kaunis, kestävä ja uniikki pinta.

 

Tarvittavat materiaali

Materiaalin saat valmiina asennettavaksi meiltä. Riippuen hieman kohteesta (seinä, lattia, kylpyhuone, yms), tarvitsemasi materiaali on hieman erilaista. Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisää. Meillä on sekä showroom, että varasto Helsingin Lauttasaaressa josta mikrosementtiä voi noutaa. Toimitamme kaikkialle Suomeen.

Tarvittavat työkalut ja välineet

Suosittelemme käyttämään mikrosementointiin tarkoitettua erikoislastaa sekä hiontapaperia. Mikrosementointi lasta on joustava ja kulmistaan pyöristetty erikoislasta, joita voit myös meiltä maahantuojana ostaa. Muita mikrosementti asennuksessa tarvittavia tarvikkeita:

  • Hiontapaperia (40-60, sekä 120 karkeudet)
  • Pyöröhiomakone (myös käsin hiominen on mahdollista, tosin työlästä)
  • Lasta (Erikoislasta mikrosementointiin)
  • Hengityssuojain

Mikäli mikrosementoitava kohde on suuri, on mikrosementin asennus huomattavasti haastavampi tehtävä kuin esimerkiksi kylpyhuone. Jos epäilet riittävätkö taitosi, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää.

 

Edellinen artikkeli
Mikrosementti, usein kysytyt kysymykset
Valikko