Mikrosementti kylpyhuone

Mikrosementti kylpyhuone on kestävä ja kaunis vaihtoehto. Mikrosementin käyttö on yleistynyt kylpyhuoneissa viime vuosina runsaasti. Mikrosementti pinta on erittäin kova ja saumoja ei ole, joten kylpyhuoneen puhtaanapito on helppoa.

Mikrosementti antaa kylpyhuoneremontissa erittäin monipuoliset vaihtoehdot. Sekä väri, että pinnan viimeistely voi olla hyvin erilainen, riippuen millaista lopputulosta halutaan. Mikrosementti toimii kylpylätyyppisessä, luksusta huokuvassa kylpyhuoneessa, kuten myöskin silloin, kun halutaan ennen kaikkea kaunis, ajaton sekä helppohoitoinen kylpyhuone.

Teemme usean vuoden kokemuksella kylpyhuoneiden mikrosementointeja sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Erikoisosaamisemme nimenomaan mikrosementtitöihin ja pitkä kokemuksemme rakennusalalta takaavat laadukkaan työnjäljen ja tyytyväisen loppuasiakkaan. Takuumme asennukselle on kaksi vuotta, ja materiaalille jopa 10 vuotta. Valikoimastamme löytyy markkinoiden ainoat jo massana vedenkestävät mikrosementtituotteet, jotka takaavat, ettei läikittymistä tai muita perinteisille mikrosementtituotteille tyypillisiä haasteita tule vastaan myöskään veden kanssa jatkuvassa altistuksessa olevissa tiloissa. Suosittelemmekin kaikkiin märkätiloihin ainutlaatuisia tuoteryhmiämme Micronea ja Mikrorockia.

Mikrosementti saneeraus tai uudiskohde

Mikrosementti kylpyhuone voidaan tehdä vanhan  laatan päälle, mikäli vedeneristys laatan alla on kunnossa. Lisäksi mikrosementti voidaan asentaa suoraan vedeneristeen päälle. Mikrosementointi voidaan tehdä sekä lattiaan että seiniin. Mikrosementillä voidaan uusia samalla myös saunan pinnat.

Kylpyhuoneen mikrosementtiurakka valmistuu tyypillisesti noin viikossa. Suurempiin tai yksityiskohtaisempiin kokonaisuuksiin saattaa aikaa kulua enemmän. Esimerkiksi kulmien, ikkunoiden ja lattiakaivojen määrä vaikuttaa työn kestoon.

Mikrosementin edut kylpyhuoneessa

Ei purkutöitä

Jännittäkö kylpyhuoneremontti? Ehkä sinuakin mietityttää tulevan kylpyhuoneremontin mukanaan tuoma kaaos, rakennuspöly ja arjen pyörittäminen viikkojen ajan ilman kylpyhuonetta…? Valitse tällöin mikrosementti.

Mikäli nykyiset laattasi kaipaavat päivitystä, mutta laattojen alla on nykylainsäädännön mukainen vesieristys, ei laattoja tarvitse purkaa, vaan mikrosementointi voidaan tehdä suoraan olemassa olevien laattojen päälle. Uusi kylpyhuoneesi on käyttövalmis useimmiten noin viikossa, ja tuotteillamme mikrosementtiurakan toteutus on siisti ja lähes pölytön.

Liukkaudenesto

Mikrosementin tekstuuri on olennainen etu, kun mietit mikrosementtiä kylpyhuonemateriaaliksesi. Märkätilojen lattioihin suosittelemme karkeampirakeisia viimeistelyjämme, joiden ansiosta pinta ei ole märkänäkään liukas. Karkeampirakeisuudestaan huolimatta pinta on miellyttävän sileä, ja helppo pitää puhtaana. Mikrosementti on turvallinen lattiamateriaali myös perheen pienimmille vesipedoille!

Mikrosementti - kylpyhuone

Hyvästi kosteudelle

Microne ja Microrock ovat märkätiloihin kehitettyjä mikrosementtejä, jotka ovat vedenkestäviä jo massana ennen viimeisteleviä lakkapintoja. Lakkapinta asennetaan suojaamaan pinnoitetta ja helpottamaan ylläpitoa, mutta vaikka lakkapinta pääsisi vahingoittumaan, näillä ainutlaatuisilla tuotteilla kosteus ei pääse pilaamaan pinnoitetta. Tällä vältetään perinteisille mikrosementtituotteille tyypilliset haasteet, kun pinnoite läikittyy heikosti asennettun tai vaurioituneen lakkapinnan seurauksena. Suosittelemme Mikrone ja Mikrorock-tuoteryhmiämme aina kun kyseessä on märkätila, lavuaarin tai allastason pinnoitus yms.  Tuotteillamme mikrosementti märkätiloissa on täysin turvallinen ja riskitön valinta!

Hygieeninen ja helppo pitää puhtaana

Yleinen kylpyhuoneiden riesa on suihkun läheisyydessä olevien saumojen tummuminen ja kuluminen. Märkätilat tarjoavatkin oivan kasvualustan bakteereille ja homeille. Cemher-mikrosementtituotteet auttavat välttämään ei-toivottujen epäpuhtauksien tarttumista pinnoille, ja saumattomien pintojen ylläpito ja peseminen on erittäin helppoa. Vapauta itsesi saumojen hinkkaamiselta – valitse mikrosementti!

Yhtenäinen pinta, monipuoliset vaihtoehdot

Koska mikrosementtipinta voidaan asentaa minkä tahansa alustan päälle, voit vapaasti valita mieleisesi viimeistelyn, lähditpä tekemään remonttia vanhojen laattojen tai mosaiikin päälle, tai suoraan vedeneristeen päälle.

Mikrosementin asennus kylpyhuoneessa

Mikrosementti voidaan asentaa joko suoraan vedeneristeen päälle tai olemassaolevien laattojen päälle. Mikäli mikrosementointi tehdään laattojen päälle, tilaajan vastuulla on varmistaa, että laattojen alle jää nykylainsäädännön mukainen ja ehjä vedeneriste.

Asennettavien mikrosementtikerrosten määrä riippuu alustasta, ja pohjustavien töiden määrä alustan kunnosta silloin, kun mikrosementti asennetaan vanhan laatan päälle.

Ennen pinnoitteen asentamista tulee varmistaa, että laatat ovat tukevasti kiinni alustassaan, ja mahdolliset irto- eli kopolaatat kiinnitetään alustaan. Mikäli laatoissa on paljon tasoeroja, tai seinälaatassa on esimerkiksi ulkoneva boordi, aloitamme työn hiomalla laatat timantilla. Laatat myös pestään huolellisesti, jottei pinnalle jää rasvoja tai likaa, joka saattaisi heikentää pinnoitteen tarttuvuutta.

Mikrosementtiurakassa jokaisella työvaiheella on tärkeä merkityksensä. Siksi asentajan ammattitaito, materiaalituntemus ja työohjeiden seuraaminen takaavat pitkäikäisen ja laadukkaan lopputuloksen.

Mikrosementin asennusprosessi

Mikrosementti asennus
 1. Alusta. Alustana kylpyhuoneessa toimii yleensä vedeneriste tai laatta.
 2. Pohjustavien töiden jälkeen (laatan pesu yms) pinnoille levitetään tartuntapohjuste eli primer.
 3. Lasikuituverkko asennetaan tarvittaessa (riippuen alustasta, materiaalista ja käyttötarkoituksesta).
 4. Pohjustavat mikrosementtikerrokset tasoittavat pinnan ja antavat lujan alustan viimeisteleville kerroksille.
 5. Toinen, ja tarvittaessa kolmas pohjustava mikrosementtikerros ja pinnan hionta.
 6. Viimeistelevät mikrosementtikerrokset antavat pinnoitteelle lopullisen, uniikin ilmeen. Viimeistelypintoja asennetaan yleensä kaksi. Kerrosten välissä hiotaan kevyesti.
 7. Riippuen tuoteryhmästä, viimeistelykerrosten päälle asennetaan joko pohjalakka tai suoraan lakka, kohta 8.
 8. Pinnoite viimeistellään poliuretaanilakalla, joka antaa suojapinnan ja tekee pinnoitteesta hyvin helppohoitoisen.

Mikrosementointi projekti

Kylpyhuoneen mikrosementointi etenee tyypillisesti seuraavalla tavalla;

 • Kohteessa käynti ja arviointi
 • Yksityiskohtainen tarjous ja hinta
 • Viimeistelymateriaalin ja värin valinta
 • Mikrosementointi vaiheittain (n. 5pv.)
 • Viimeistely ja lakkaus
 • Kuivuminen (1pv.)

Koko mikrosementointi projekti kestää tyypillisesti 5-10 päivää. Mikrosementti kylpyhuone ei ole ainoastaan helppohoitoinen ja kaunis, vaan myös huomattavan nopea asentaa.

Kylpyhuoneen mikrosementointi hinta

Mikrosementti kylpyhuoneen hinta vaihtelee kylpyhuoneen neliömäärän mukaan. Saneerauskohteessa hinta vaihtelee suuresti, mutta keskikokoisen kylpyhuoneen mikrosementoinnin hinta on tyypillisesti noin 5.000 euroa. Helpoin tapa selvittää kylpyhuoneesi mikrosementoinnin hinta on pyytää meidät ilmaiselle arviointikäynnille. Voit myös lähettää meille muutamia valokuvia ja/tai pohjakuvat ja mitat, jonka perusteella pystymme antamaan alustavan hinta-arvion.

Kylpyhuoneen mikrosementoinnin hinta muodostuu sekä materiaaleista että työn osuudesta. Yrityksemme kuuluu ennakkoperintärekisteriin, joten kauttamme tilattujen urakoiden työn osuus oikeuttaa kotitalousvähennykseen.

Pyydä ilmainen kartoituskäynti: 050 522 4092

Valikko