Mikrosementti, usein kysytyt kysymykset

Mikrosementti - kylpyhuone

Mikrosementti materiaalina ja mikrosementin asennus ei ole aivan yhtä yksinkertaista kuin maali tai vaikka laminaatti. Mikrsosementin käyttöön liittyy paljon kysymyksiä joihin vastaamme päivittäin. Halusimme koota yleisimmin kysytyt kysymykset yhteen paikkaan, ja tässä siis 10 useimmin kysyttyä kysymystä liittyen aiheeseen mikrosementti tai mikrosementointi.

Voiko mikrosementin asentaa itse?

Kyllä, mikrosementin voi asentaa itse. Meiltä saat laadukasta materiaalia ja yksityiskohtaiset ohjeet tarvittaessa. Mikrosementin asentaminen ei kuitenkaan ole ihan aloittelevan tee-se-itse miehen hommaa. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että jos seinien maalaaminen tai lattialaminaatin asentaminen on sinusta hankalaa, ei mikrosementin asennus ole ainakaan yksinkertaisempaa. Toisaalta. Jos maalattavan pinnan pohjustaminen ja maalaaminen onnistuu, varmasti onnistuu myös mikrosementin asentaminen. Mikrosementin asennus on huolellisen ihmisen työtä. 

Onko mikrosementti yhtä kestävä kuin laatta?

Kun materiaali on oikein valittu, niin kyllä. Laattoja on paljon erilaisia, kuten on myös mikrosementtejä, eli kysymys sinänsä on hieman harhaanjohtava. Me olemme tehneet mikrosementti asennuksia jo yli 10 -vuotta ja ensimmäiset pinnat ovat edelleen samassa kunnossa kuin asennettuna. Mikrosementissä ei ole likaa kerääviä ja kuluvia saumoja, joten esimerkiksi kylpyhuoneissa mikrosementti voi hyvinkin kestää paljon pidempään kuin laatat.  

Onko mikrosementointi kallista?

Mikrosementti on kokonaiskustannuksiltaan huomattavasti edullisempaa kuin laatoitus, mutta kalliimpaa kuin esimerkiksi laminaatti. Kylpyhuoneremontti mikrosementillä kestää tyypillisesti vähän reilun viikon ja maksaa 5.000EUR, kun sama remontti laatoittamalla kestää 4vk ja maksaa yli 10.000EUR. 50 neliömetrin olohuoneen laminaattilattian asennus materiaaleineen maksaa noin 2.000EUR, kun sama olohuone mikrosementoimalla maksaisi noin 5.000EUR, tosin lopputuloksen vertailu olisi vähän sama kuin muovilattian ja marmorin vertailu keskenään. Mikrosementin hinta-laatu suhde on lähes kohteessa kuin kohteessa loistava. Kylpyhuoneremontissa mikrosementti on aina edullinen, mutta esimerkiksi yhden makuuhuoneen lattian mikrosementointi ei ole kustannustasoltaan järkevää. Jos mietit kuinka paljon sinun kylpyhuoneen mikrosementointi maksaisi, helpoin tapa on ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous, se ei sido sinua mihinkään.

Voiko mikrosementin asentaa laattojen päälle?

Kyllä ja ei. Jos vedeneristys alla on kunnossa ja jos laatat ovat kovaa kiinni, kyllä mikrosementin voi asentaa laattojen päälle. Jos taas pohjamateriaali ei kestä, ei kestä myöskään pinnoitus. Paras tapa säästää aikaa on lähettää meille muutama valokuva kohteestasi, voimme neuvoa miten sinun tulisi edetä jos haluat mikrosementti pinnan.

Kuinka kova mikrosementtipinta on?

Mikrosementtipinta laadukkaalla materiaalilla ja oikealla tavalla toteutettuna on niin kova, ettet saa siihen naarmuakaan ilman erikoistyökaluja. Esimerkiksi saksilla tai mattoveitsellä on hyvin vaikea saada pintaan naarmua aikaiseksi. 

Esimerkiksi normaali metallipintoihin käytetty hiomapaperi, ei pysty hiomaan mikrosementtiä. Paperi menee rikki jo muutamassa minuutissa ja mikrosementti pintaan ei jää mitään jälkeä. Mikrosementti pinta on erittäin kova.

Mikrosementtiin saa jäljen tiputtamalla korkealta jonkun painanva, kovan ja terävän esineen suoraan pinnalle, hyvin samalla tavalla kuin esimerkiksi laatasta saa palan irtoamaan. 

Kuinka kauan mikrosementti pinta kestää?

Kylpyhuoneissa ja pesuhuoneissa, missä ei ole kovaa liikennettä eikä kulutusta, mikrosementti kestää helposti kymmeniä vuosia, periaatteessa loputtomasti. Esimerkiksi hotellin aulassa tai kauppakeskuksen käytävällä pitää pinta huolto hioa ja lakata tietyn ajan jälkeen, kulutuksesta riippuen. Etelä-Euroopassa mikrosementti on erittäin suosittu materiaali nimenomaan liiketiloissa jossa päivittäinen kulutus on erittäin kovaa.

Kauanko asennus kestää?

Mikrosementin asennus riippuu kohteen koosta, mutta tyypillisesti noin 5-6 päivää alle 40 neliömetrin kohteissa.

Onko mikrosementti myös vesieriste?

Mikrosementti ei ole vesieriste. Vedenkestävyys ja vedeneristys eivät ole sama asia, eli mikrosementti ei päästä vettä läpi, mutta vesihöyry pääsee haihtumaan mikrosementtipinnan läpi pois rakenteista. Vesieriste taas on pinnoite josta vesihöyry ei pääse kulkemaan läpi. Jos mikrosementti olisi vesieriste, sitä ei itse asiassa rakennusteknisesti voisi edes asentaa vesieristeen päälle.  

Onko mikrosementti vedenkestävä materiaali?

Kyllä, mikrosementti on vedenkestävä materiaali ja suurin osa kohteistamme onkin kylpyhuoneita. Mikrosementtiä on ympäri maailmaa aina käytetty ulkotiloissa, usein jopa kylpylöissä sekä uima-altaissa pinnoitemateriaalina.  

Edellinen artikkeli
Mikrosementillä kylpyhuoneremontti viikossa
Seuraava artikkeli
Mikrosementti asennus: Tee-Se-Itse
Valikko