Mikrosementti

Mikrosementti on noin 2-3 mm paksu koristeellinen pinnoite, jota voidaan käyttää monipuolisesti niin uudiskohteisiin kuin remontoitaviin tiloihin. Mikrosementti antaa tilalle kuin tilalle modernin, uniikin ja laadukkaan ilmeen.

Mikrosementti pinnoitteena on suosittua erityisesti kylpyhuoneissa, sillä mikäli vedeneristys laattojen alla on kunnossa, asennus voidaan tehdä suoraan laatan päälle ilman purkutöitä. Tämä säästää tietysti paitsi aikaa, myös kustannuksia. Kylpyhuoneiden lisäksi käyttökohteita on kuitenkin lähes rajattomasti, ja mikrosementtiä asennetaan enenevässä määrin esimerkiksi keittiön välitiloihin, kylpyhuoneen tai keittiön tasoihin, lattioihin, tehosteseiniin tai portaisiin. Mikrosementti on erinomainen valinta eri tiloihin ja pinnoille, erityisesti kylpyhuoneeseen ja lattiaan. Tosin mikrosementti on pinnoite, jonka kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Mikrosementti koostuu useista alle millimetrin ohuista kerroksista. Laadukas asennus on laadukkaan lopputuloksen edellytys. Lopputuloksessa näkyy aina asentajan kädenjälki. Jokainen mikrosementoitu pinta on ainutlaatuinen ja uniikki.

Koska mikrosementin asennus onnistuu yleensä vanhan pinnan päälle ilman purkutöitä, remontti pystytään toteuttamaan kustannustehokkaasti ja nopeasti. Kyseessä on erittäin kova, kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joten mikrosementti on valintana pitkäikäinen, laadukas ja ekologinen.

Monipuolinen
Monipuolinen

Mikrosementti soveltuu mihin tahansa: lattiapintoihin, seiniin, kylpyhuoneisiin, allasosastoille, liiketiloihin, lavuaareihin…

Rajattomat mahdollisuudet
Rajatonta kauneutta

Rajaton määrä mahdollisuuksia, kiitos laajan valikoiman erilaisia sävyjä, tekstuureja ja viimeistelyjä. Haastamme mielikuvituksen rajoja luodaksemme 100% persoonallisia tiloja.

Ohut pinnoite
Ohut

Remontti ilman purkutyötä, purkujätettä ja rakennuspölyä tuntuu utopialta, mutta ei se sitä ole. Vain 3mm paksu pinnoite mahdollistaa uusien pintojen asennuksen ilman vanhan purkua.

Jatkuvuus
Jatkuvuus

Jatkuvuus ja tyylikkyys kulkevat käsi kädessä. Pinnat ilman saumoja tai rajoja tekevät tilasta avaran ja uniikin. Olipa tyylisi sitten classinen, moderni tai rustiikkinen.

UV-säteily ja kloori

Kestää hyvin sään vaihteluita, auringon säteitä ja klooria.

Ei tarvitse purkutöitä
Asennus ilman purkutöitä

Mikrosementti voidaan asentaa suoraan vanhan pinnan päälle ilman purkutöitä.

vedenepitävyys
Vedenkestävä

Mikrosementti soveltuu erinomaisesti märkätiloihin, suihkuihin, lavuaareihin, uima-altaisiin…

Joustava
Joustava ja elastinen

Elastisuuden ja joustavuuden takia pinta ei halkeile eikä murru.

Tarttuvuus
Tarttuvuus

Mikrosementtimme tarttuu erinomaisesti mille tahansa alustalle, oli kyseessä sitten suora tai epätasainen, pystysuora tai horisontaalinen pinta. Soveltuu myös lattialämmityksen ja vedeneristeen päälle.

Soveltuu huonekalujen pinnoitukseen
Huonekaluihin

Erinomaisen tarttuvuutensa ja vain muutaman millimetrin kokonaispaksuuden ansiosta soveltuu mainiosti huonekalujen pinnoittamiseen. Tarttuu jopa peiliin tai lasiin.

Vahva pinta
Kova ja kestävä

Kestää arjen pieniä vastoinkäymisiä ja elävää elämää. Erinomainen kulutuksenkesto.

Sopii lattialämmityksen kanssa
Lattialämmitys

Soveltuu erinomaisesti lattialämmityksen päälle. Ohuutensa ansiosta läpäisee loistavasti lämmön.

Tuli
Tulenkestävyys

Cemher-mikrosementti on palamaton mineraalimateriaali, jolla on korkea tulenkestokyky. Sulamispiste yli 1.200 ºC.

Liukkaudenesto
Liukkaudenesto

Liukkaudenesto-ominaisuus tekee mikrosementistä turvallisen myös märkätilojen lattioille ja allasalueille.

Mikrosementin asennus

Mikrosementin asennus onnistuu melkein minkä tahansa pinnan päälle, luoden laajat käyttömahdollisuudet niin kotiin, toimistoon kuin liiketiloihin. Mikrosementillä remontointi on siistiä ja helppoa. Mikrosementin mahdollisuudet ovat rajattomat laajoine sävy- ja pinta- sekä viimeistelyvaihtoehtoineen.

Mikrosementti - asennus

Mikrosementti asennus

Asennettavien mikrosementtikerrosten määrä riippuu alustasta.

  1. Alusta. Alustana toimii lähes mikä tahansa materiaali, mm. kipsilevy, betoni, maalattu seinä, laatta, marmori…
  2. Asennusprosessi aloitetaan tartuntapohjusteella eli primerilla. Mikäli asennus tehdään suoralle seinäpinnalle, primeroinnin jälkeen siirrytään suoraan viimeisteleviin mikrosementtikerroksiin, vaiheeseen 6.
  3. Lasikuituverkko asennetaan tarvittaessa (riippuen alustasta, materiaalista ja käyttötarkoituksesta), yleensä lähinnä lattiapinnoille
  4. Alustasta riippuen asennetaan pohjustavat mikrosementtikerrokset (epätasaisille pinnoille, laatan päälle, lattiapintoihin). Pohjustavat kerrokset tasoittavat pinnan, ja antavat hyvin lujan alustan viimeisteleville kerroksille.
  5. Toinen pohjustava mikrosementtikerros ja hionta.
  6. Viimeistelevät mikrosementtikerrokset antavat pinnoitteelle lopullisen, uniikin ilmeen. Viimeistelypintoja asennetaan yleensä kaksi. Kerrosten välissä hiotaan kevyesti.
  7. Riippuen tuoteryhmästä, viimeistelykerrosten päälle asennetaan joko pohjalakka, tai suoraan lakka, kohta 8.
  8. Pinnoite viimeistellään poliuretaanilakalla, joka antaa suojapinnan ja tekee pinnoitteesta hyvin helppohoitoisen.

Mikrosementin asennus tehdään käsin liippaamalla useita millimetrin ohuita kerroksia aikaansaaden näin erittäin kauniita koristeellisia pintoja. Lopputuloksessa näkyy aina asentajan kädenjälki, ja jokainen pinta on ainutlaatuinen ja uniikki.

Mikrosementin asennuksessa ohjeiden ja prosessin seuraaminen on tärkeää, jotta materiaalin ominaisuudet, kuten kovuus, kestävyys ja vedenpitävyys saavutetaan.

Mikroart on mikrosementin erikoisasiantuntia. Taitavat ammattilaisemme pystyvät luomaan mitä erilaisempia pintoja mikrosementistä toiveidesi mukaan.

Mikrosementin asennuksen työvaiheet

Mikrosementin asennus vaihtelee hieman tuoteryhmästä riippuen, mutta peruskaava on aina sama: Asennus alkaa aina pinnan perusteellisella puhdistuksella tai pesemisellä, jonka jälkeen pintaan levitetään tartuntapohjuste  ja tarvittaessa lasikuituverkko.

Mikäli alusta vaatii tasoitusta (esim. laatat), pohjalle asennetaan tasoittavat Base-pohjakerrokset, joita seuraa viimeistelevien pintakerrosten asennus. Lopuksi pinta viimeistellään lakkakerroksilla. Asennuksen jälkeen on tärkeää antaa pinnan kuivua rauhassa, kunnes lopullinen kovuus on saavutettu.

Materiaalimme asennuslaadun varmistamiseksi järjestämme urakoitsijoille koulutuksia, ja yksittäisten materiaaliostojen yhteydessä toimitamme yksityiskohtaiset asennusohjeet. Autamme myös puhelimitse mikäli asennukseen liittyen tulee mitä tahansa kysyttävää.

Pyydä ilmainen kartoituskäynti: 050 522 4092

Usein kysyttyä mikrosementistä

Usein kysyttyä mikrosementin asennuksesta

Valikko