Mitä on Mikrosementti?

Mikrosementti lyhyesti

Mikrosementti on noin 2-3 mm paksu koristeellinen pinnoite, jota voidaan käyttää monipuolisesti niin uudiskohteisiin kuin remontoitaviin tiloihin. Mikrosementti antaa tilalle kuin tilalle modernin, uniikin ja laadukkaan ilmeen.

Mikrosementti pinnoitteena on suosittua erityisesti kylpyhuoneissa, sillä mikäli vedeneristys laattojen alla on kunnossa, asennus voidaan tehdä suoraan laatan päälle ilman purkutöitä. Tämä säästää tietysti paitsi aikaa, myös kustannuksia. Kylpyhuoneiden lisäksi käyttökohteita on kuitenkin lähes rajattomasti, ja mikrosementtiä asennetaan enenevässä määrin esimerkiksi keittiön välitiloihin, kylpyhuoneen tai keittiön tasoihin, lattioihin, tehosteseiniin tai portaisiin. Mikrosementti on erinomainen valinta eri tiloihin ja pinnoille, erityisesti kylpyhuoneeseen ja lattiaan. Tosin mikrosementti on pinnoite, jonka kanssa vain mielikuvitus on rajana!

Mikrosementti koostuu useista alle millimetrin ohuista kerroksista. Laadukas asennus on laadukkaan lopputuloksen edellytys. Lopputuloksessa näkyy aina asentajan kädenjälki. Jokainen mikrosementoitu pinta on ainutlaatuinen ja uniikki. 

Koska mikrosementin asennus onnistuu yleensä vanhan pinnan päälle ilman purkutöitä, remontti pystytään toteuttamaan kustannustehokkaasti ja nopeasti. Kyseessä on erittäin kova, kestävä ja helppohoitoinen materiaali, joten mikrosementti on valintana pitkäikäinen, laadukas ja ekologinen.

Miksi mikrosementti?

Mikrosementti on ihanteellinen materiaali niin koteihin, toimistoihin kuin liiketiloihinkin.  Asennus onnistuu melkein minkä tahansa pinnan päälle, joten käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Asennus ei yleensä vaadi vanhan materiaalin tai pinnan poistamista, joten mikrosementillä remontointi on siistiä ja helppoa.

Materiaali sopii erinomaisesti myös kylpyhuoneisiin ja muihin märkätiloihin.  Mikäli vedeneristys laatan alla on kunnossa, mikrosementti voidaan asentaa myös suoraan kylpyhuoneen laatan päälle.

Valikoimastamme löytyy eri tyylivaihtoehtoja tuotelinjastosta riippuen. Voit siis määrittää haluatko betoninomaisen rustiikkisen pinnan, luonnonkiveä muistuttavan tehosteseinän vai eläväisen marmorinomaisen viimeistelyn.

Vaikka mikrosementti mielletään usein betonin harmaaksi, saatavilla on laaja värivalikoima upeita sävyjä. Lisäksi voit valita viimeistelyksi matta, puolikiiltävän tai kiiltävän lakan. Tutustu värivaihtoehtoihin tuoteryhmät – sivuilla.

Mikrosementti on erittäin näyttävä ja koristeellinen pinnoite, ja lopputulos on aina uniikki ja ainutlaatuinen. Mikrosementti sopii upeasti yhdistettäväksi myös muiden pintamateriaalien, kuten puun tai laatan kanssa.

Mitkä ovat mikrosementin ominaisuudet?

Mikrosementti ei ole vain tuote tai materiaali, vaankyseessä on asennusprosessi, jossa pinnoite syntyy useasta millimetrin ohuesta kerroksesta . Prosessin seuraaminen ja oikeaoppinen asennus on tärkeää,  ja oikeanlaisen asennuksen tuloksena saavutetaan erittäin luja ja kestävä pinta.

Vaikka kyseessä onkin sementtipohjainen materiaali, on se kestävyytensä, joustavuutensa ja vedenpitävyytensä ansiosta täysin erityyppinen materiaali kuin sementti.

Erinomainen tarttuvuus  mahdollistaa asennuksen suoraan esimerkiksi laattojen tai parketin päälle. Yksi syy materiaalin suosiolle onkin sen helppo käyttö remonteissa ja urakoissa: kun vanhaa pintaa ei tarvitse purkaa, säästetään aikaa, rahaa, pölyä ja purkujätettä.

Vaikka mikrosementtikerroksia asennetaan  yleensä vähintään neljä, ja mukaan lukien primer ja lakkakerrokset prosessi sisältää  noin 8 kerrosta , pinnoitteen kokonaispaksuus on vain 2-4mm. Kyseessä on siis erittäin ohut pinnoite.

Yksi mikrosementin ominaisuuksista on saumattomuus , jonka ansiosta voidaan toteuttaa laajoja yhtenäisiä pintoja. Saumattomuus tekee pinnasta myös erittäin helppohoitoisen, ja puhtaanapitäminen ja mikrosementtipinnan hoito on kaikin puolin helppoa. 

Mikrosementoinnin hinta?

Mikrosementoinnin hinta riippuu kohteen neliömäärästä. Mikrosementti vaatii aina samat työvaiheet, oli kohde 10 neliömetriä tai 1.000 neliömetriä, joten hinta määräytyy käytännössä niin, että pienen kohteen mikrosementoinnin neliöhinta on suurempi kuin suuren kohteen. Esimerkkinä, keskikokoisen kylpyhuoneen mikrosementointi maksaa tyypillisesti noin 5.000 euroa.

Miten mikrosementti asennetaan?

Materiaali asennetaan käsin liippaamalla useita millimetrin ohuita kerroksia aikaansaaden näin erittäin kauniita koristeellisia pintoja. Lopputuloksessa näkyy aina asentajan kädenjälki, ja jokainen pinta on ainutlaatuinen ja uniikki.

Mikrosementin asennuksessa asennusohjeiden ja prosessin seuraaminen on tärkeää, jotta materiaalin ominaisuudet, kuten kovuus, kestävyys ja vedenkestävyys saavutetaan.  Asennus vaihtelee hieman tuoteryhmästä riippuen mutta peruskaava on aina sama: Asennus alkaa aina pinnan perusteellisella pesemisellä, jonka jälkeen pintaan levitetään primer ja tarvittaessa lasikuituverkko. Tämän jälkeen asennetaan pohjakerrokset, kuten CimentArt Base – mikrosementti, joita seuraa lopullisen ilmeen antavien pintakerrosten asennus. Pinnan huokoisuus suljetaan Sealer – lakkapohjusteella, jonka päälle levitetään vielä 2-3 kerrosta lakkaa. Asennuksen jälkeen on tärkeää antaa pinnan kuivua rauhassa, kunnes lopullinen kovuus on saavutettu.

Materiaalimme asennuslaadun varmistamiseksi koulutamme ja järjestämme jatkokoulutuksia säännöllisesti kaikille asentajillemme. Lisäksi olemme laatineet tarkat asennusohjeet, ja meille saa soittaa aina mikäli asennukseen liittyen tulee kysyttävää.

CimentArt - mikrosementin takuu

Takuun työstä ja asennuksesta antaa aina asennuksen tehnyt yritys. Asennustakuut perustuvat eurooppalaisiin standardeihin koristepinnoitteista.

Lue lisää täältä.

 

Mitkä ovat mikrosementin kuivumisajat?

Mikrosementöity pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa noin 4 viikkoa asennuksesta. Ensimmäisen 48 tunnin jälkeen pinta on kuitenkin saavuttanut yli puolet kovuudestaan ja kestävyydestään, ja kuivissa tiloissa tilan voi ottaa käyttöön 72 tuntia asennuksesta. Märkätiloissa lakka reagoi veteen noin 7 päivää asennuksesta, joten veden kanssa kosketuksessa olevien pintojen on annettava kuivua ennen käyttöönottoa vähintään 7 päivää.  Lakka vaatii 10 päivää kuivuakseen täysin ja saavuttaakseen lopullisen kovuutensa. 

Ensimmäisten päivien jälkeen mikrosementtipinta on astuntakuiva, mutta esimerkiksi huonekalujen tai muun painon laittamista pinnalle on vältettävä painojälkien välttämiseksi. 

Mikrosementtipinnan hoito-ohjeet

JUURI ASENNETUN MIKROSEMENTIN HOITO:

Mahdollinen naarmuuntuminen tai mikrosementtilattian kirkkauden heikkeneminen tapahtuu aina ensimmäisinä asennuksen jälkeisinä viikkoina. Lattialla joka on jo täysin kovettunut, on erinomaiset mekaaniset ominaisuudet jotka auttavat pitämään pinnan hyvässä kunnossa ajan kuluessa. Mikrosementöity pinta vaatii noin 4 viikkoa maksimaalisen kovuuden saavuttamiseksi.

Hiljattain asennetun mikrosementtipinnoitteen päälle ei saa astua ensimmäisen kolmen päivän aikana. On erittäin tärkeää suojata huonekalujen, tuolien tai pöytien jalat. Vältä täysin huonekalujen tai kodinkoneiden vetämistä mikrosementtipinnalla.

Ensimmäisen 48 tunnin aikana pinnoite saavuttaa noin puolet lopullisesta kovuudestaan. Alle 10ºC lämpötilat saattavat hidastaa tai pysäyttää kovettumisprosessin.

 

ENSIMMÄISEN 72 TUNNIN VAROTOIMET

Pidä tilojen lämpötila 17ºC ja 25ºC välillä. Myöskään tätä korkeammat lämpötilat eivät ole suositeltavia.

Älä astu lattialle tai tee muita töitä käsitellyllä alueella.

Vältä täysin tippoja, vuotoja ja kosteutta tällä aikaa. Lakka vaatii 10 päivää kuivuakseen täysin ja saavuttaakseen lopullisen kovuutensa.

Älä pese, kastele tai puhdista pintaa missään olosuhteissa.

Älä suojaa lattiapintaa pahvilla tai paperilla.

 

VAROTOIMET ENSIMMÄISEN 10 PÄIVÄN AJAN VIIMEISEN LAKKAKERROKSEN ASENNUKSESTA

Älä suorita maalaustöitä tai muita rakennustöitä mikrosementöidyissä tiloissa. Mikäli töitä tehdään, suojaa lattia täysin kaksinkertaisella pahvilla äläkä koskaan käytä tikkaita ilman suojausta.

Puhdista vain vedellä, älä hankaa tai käytä minkäänlaisia ​​puhdistusaineita. Älä jätä puhdistuksen yhteydessä vettä pinnalle.

Pinnalle ei saa missään nimessä päästä maalia, liimaa tai nesteitä, sillä ne saattavat reagoida poliuretaanin kanssa ja niitä on lähes mahdotonta puhdistaa myöhemmin.

Vältä iskuja ja esineiden putoamista pinnoitteelle.

Noudata erityistä varovaisuutta lattiapinnoitteen kanssa.

Älä käytä happoja tai emäksisiä puhdistusaineita lattian puhdistamiseen.

ENSIMMÄISEN KUUKAUDEN JÄLKEINEN HOITO

Vältä aina pinnoitteen kosketusta voimakkaiden liuottimien, tärpätin, suolahapon tai minkä tahansa hapon ja syövyttävien tuotteiden kanssa.

Keittiön työtasoille ei saa sijoittaa kuumia pannuja tai kattiloita.

Suojaa aina huonekalut, tuolit ja pöydät kalustetassuilla. Vältä täysin huonekalujen tai kodinkoneiden vetämistä mikrosementtipinnoitteella.

Pinnalle suositellaan levitettäväksi akryylivahaa säännöllisesti pinnan suojaamiseksi.

 Muuten mikrosementtipinta on hyvin helppohoitoinen, eikä vaadi erityistä huolenpitoa. Voit pestä pintaa normaaleilla pesuaineilla. 

 

Mikrosementin asennukset ja asennuskoulutukset sekä tukku- ja jälleenmyynti. Toimimme pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Suomessa.

Soita 050 522 4092

Mikrosementin ammattilainen vastaa kysymyksiisi, kertoo käyttökohteista ja antaa hinta-arvion.

Pyydä tarjous tästä

Voit pyytää tarjouksen mikrosementin asennuksesta, tuotteista tai asennuskoulutuksesta.

Jätä soittopyyntö tästä

Lähetä lomake ja mikrosementin ammattilainen on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Kokeile hintalaskuria

Mikrosementti hintalaskuri: Nopea hinta-arvio!